Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ακυβέρνητο πετούσε αεροπλάνο λόγω λιποθυμίας του πιλότου!Για 55 λεπτά ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο πετούσε μόνο του πάνω από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας, όταν ο εκπαιδευόμενος πιλότος λιποθύμησε χωρίς να έχει προλάβει να θέσει τον αυτόματο πιλότο.


Σύμφωνα με την Herald Sun, έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα από το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας, ο νεαρός πιλότος – που φυσικά του αφαιρέθηκε η άδεια – ξύπνησε κάποια στιγμή και ανακάλυψε ότι είχε χάσει το αεροδρόμιο του Parafield όπου ήταν και ο προορισμός του και κατευθυνόταν προς τη θάλασσα!

Ο πιλότος που έδινε εξετάσεις για να πιάσει δουλειά στην Emirates Airlines απογειώθηκε από το Parafield για να φτάσει στη Mildura και ξανά να γυρίσει πίσω. 

Αφού έφτασε στη Mildura σταμάτησε για ανεφοδιασμό όμως στο γυρισμό ένιωσε ζεστός ενώ του ήρθε δυσφορία. 

“Ανέφερε πως ο ήλιος του έπεφτε στα μάτια και δυσκολευόταν να ελέγξει την όραση του”, γράφει η έκθεση, γι' αυτό και αποφάσισε να ανεβεί στα 6500 πόδια, προκειμένου να δροσίσει το αεροσκάφος. 

Όμως, τελικά λιποθύμησε λίγα λεπτά μετά. 

“Ξύπνησε μετά από 55 λεπτά και δεν ήξερε πού βρισκόταν”, γράφει η έκθεση. 

Για την ακρίβεια, το αεροπλάνο είχε προσπεράσει το αεροδρόμιο του Parafield και κατευθυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας. 

Ο 20χρονος πιλότος κατάφερε ωστόσο να εντοπίσει που βρισκόταν και να γυρίσει πίσω το αεροπλάνο. 

“Αν είχε ξυπνήσει πιο αργά, το αεροπλάνο θα είχε ξεμείνει από καύσιμα και να είχε καταπέσει στη θάλασσα” καταλήγει η αναφορά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου