Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Δώστε του κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!



Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός του από τη Βουλή προκειμένου έτσι να προκληθούν εκλογές.
Από την Κρήτη όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: 

«Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές».
«Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε πως αν αποφασιστούν εκλογές είναι «καλοδεχούμενες». Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν δίνει «συναίνεση στο λάθος» και ζήτησε εκ νέου επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
«Σήμερα δεν απαξιώνουν τις προτάσεις μας...Ζητούν να τις ενσωματώσουν. Γιατί ζητούν να τις ενσωματώσουν; Γιατί οι δικές τους δεν δούλεψαν. Αν δούλευε η δική τους πολιτική, αν δούλευε το μνημόνιο, δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προχωρούσε, αν μπορούσε, χωρίς εμάς. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα από ΄δω, από το Ηράκλειο της Κρήτης: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω».
Η απάντηση του ΛΑΟΣ:
«Προς τι ο παροξυσμός και η καταφυγή σε ανοησίες, από τον κ. Σαμαρά; Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του δίνει φιλί ζωής στην ασύνδετη και ανίκανη κυβέρνηση Παπανδρέου. Αν δεν φοβόταν, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά διαφορετικά στην Ελλάδα.
Λυπούμαστε για το ήθος και το ύφος στο οποίο παρασύρεται από πρόσωπα που πάντα εκινούντο απέναντι στη ΝΔ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου