Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για την κατάργηση των Επαγγελματικών Τεχνικών Λυκείων και σχολείων




ΝΕ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ
                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για  την κατάργηση των Επαγγελματικών Τεχνικών Λυκείων και σχολείων


Μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων από τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία η Κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα πιο πέρα στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης με καταργήσεις σχολείων με το «έτσι θέλω» χωρίς κάποιον ουσιαστικό διάλογο με τους αρμοδίους φορείς και παράγοντες κάθε φόρα. Προχωράει, λοιπόν, με μεγάλη ευκολία στην κατάργηση στον Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολείων, καθώς και στον διαχωρισμό της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αφού μας έπεισαν με τις αλλαγές που έκαναν στην Παιδεία με το «Νέο Σχολείο», το «Νέο Λύκειο» φέρνοντας τα σχολεία θεωρητικά στην ψηφιακή εποχή καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές για να συμβεί κάτι τέτοιο τώρα μας ανακοίνωσαν και την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολείων φέρνοντας και την κατάργηση στην επαγγελματική κατάρτιση πολλών μαθητών με τέτοια κλίση.
«Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει πια σε απερίσκεπτές καταργήσεις και αδιέξοδες πολιτικές χωρίς κανένα σχέδιο. Είναι εμφανές ότι παίζουν στην πλάτης της νέας γενιάς και συρρικνώνουν την Παιδεία αντί να την βελτιώνουν. Η κυβέρνηση της Τρόικας προκειμένου να καλύψει τα δικά της «σπασμένα» από άσκοπες σπατάλες υποδαυλίζει την Παιδεία τον πυλώνα της κοινωνίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργος Δρακούλης και επεσήμανε πως
«Από την αρχή της διακυβέρνησης της το μόνο που κάνει είναι να  καταστροφολογεί και να σχεδιάζει μεθόδους εξοικονόμησης χρημάτων σε βάρος της κοινωνίας διασπώντας κάθε κοινωνική συνοχή.
Η ανευθυνότητα απερισκεψία και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού στο «κόκκινο» από την Κυβέρνηση Παπανδρέου».

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου