Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σοβαρές ενδείξεις για παραπομπή του Α. Τσοχατζόπουλου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων καθώς στις 6 Ιουνίου καταθέτει το πόρισμά της και σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής έχουν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Ήδη οι βουλευτές εκτιμούν ότι με τα στοιχεία που διαθέτει η επιτροπή, έχουν μία σαφή εικόνα για τον κύκλο διακίνησης της μίζας και θεωρούν ότι η διαδρομή που ακολουθήθηκε για να κρυφτούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος είναι Αθήνα - Έσσεν - Ζυρίχη – Λευκωσία- Αθήνα.


Υπενθυμίζεται ότι το 1999 τρία εμβάσματα από ελβετική τράπεζα κατέληξαν σε λογαριασμό της κυπριακής Τορκάσο, ιδιοκτησίας του πρώτου ξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, από την οποία αγοράστηκε και το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.


Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, υπήρξε έμβασμα από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων Ferostaal σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας με την κωδική ονομασία «KYROS». Μάλιστα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο «Κύρος» είναι υπαρκτό πρόσωπο που σχετίζεται με offshore στον Παναμά.


Η επιτροπή ερευνά πάντως και σειρά περίεργων συμπτώσεων που έχουν που σχετίζονται με αγορές μεγάλων εκτάσεων για την καλλιέργεια αμπελιών από πρόσωπα που εμπλέκονται με τα υποβρύχια.


Τελευταίος μάρτυρας που θα περάσει το κατώφλι της προανακριτικής, την Πέμπτη, – μετά τη 48ωρη αναβολή που πήρε σήμερα- , είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Εντωμεταξύ στα μέσα Ιουνίου, και αφού κατατεθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει την πορεία εκτέλεσης όλων των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη, μετά την περίοδο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.


Πάντως οι εργασίες της επιτροπής θα αρχίσουν με την ενημέρωση των μελών της επιτροπής από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο αναφορικά με το ιστορικό των συμβάσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καθορίσουν και τη λίστα με τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου