Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πέθανε ο "Δρ. Θάνατος"

Ο υπέρμαχος της ευθανασίας Τζακ Κεβόρκιαν, γνωστός ως "Δρ. Θάνατος" επειδή βοήθησε περισσότερους από 130 ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, πέθανε το πρωί σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Μπομόν στο Ρόαγιαλ Οουκ του Μίσιγκαν, όπου νοσηλευόταν εδώ και δύο εβδομάδες με νεφρικά και καρδιακά προβλήματα , δήλωσε ο Μάγερ Μόργκανροτ, δικηγόρος και φίλος του Κεβόρκιαν.


Ο Κεβόρκιαν, ο οποίος ήταν παθολόγος, είχε φυλακιστεί για οκτώ χρόνια για φόνο δεύτερου βαθμού και είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση το 2007.
Όρος της αποφυλάκισης του ήταν να μην βοηθήσει άλλους ασθενείς να αυτοκτονήσουν. Είχε καταδικαστεί αφού μια εκπομπή του CBS News τον είχε δείξει σε βίντεο να χορηγεί θανατηφόρα φάρμακα σ' έναν 52χρονο που έπασχε από τη νόσο Λου Γκέριγκ (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση).

Διάσημος έγινε κατά τις δεκαετίες του 80 και του 90, όταν υποστήριξε με πάθος το δικαίωμα του ασθενή να βάλει τέλος στη ζωή του, όποτε εκείνος το επιθυμεί.
Αρχικώς δημοσίευε αγγελίες σε εφημερίδες του Ντιτρόιτ, εμφανιζόμενος ως "σύμβουλος θανάτου". Από το 1990 μέχρι το 1998 βοήθησε 130 ασθενείς να πεθάνουν. Το 1999 του ασκήθηκε εκ νέου δίωξη για ανθρωποκτονία, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να κάνει ο ίδιος την ένεση σε ασθενή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου