Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αυτή η Βουλή έκλεισε, ας ανοίξουμε μια άλλη!...

 
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Δεν καταλαβαίνω τί φρουρούν τα ΜΑΤ στην Αθήνα και τί υπερασπίζεται το δημοκρατικοφανές καθεστώς της προπαγάνδας στην Ελλάδα: Την βουλή που παγίδευσε με εκρηκτική ύλη το θεμέλιο της; Το ναό της πατρωνίας; Το άντρο των σκανδάλων; Το φρούριο της διαπλοκής; Το θυσιαστήριο της δημοκρατίας; Τον μηχανισμό ατιμωρησίας της διαφθοράς, συγκάλυψης της μίζας και απαλλαγής των χρηματισμένων κυβερνητών και κομμάτων; ‘Η μήπως την λέσχη της συνενοχής για την πτώχευση της χώρας;
 
Ότι και να φρουρούν, είναι βέβαιο ότι εμπεριέχει αρνητικό μήνυμα για τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους. Αυτή η βουλή «έκλεισε» με δική της ευθύνη, ως μηχανισμός έκφρασης και άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας. Ας ανοίξει μια άλλη, καθώς ο κοινοβουλευτισμός δεν...
έχει αδιέξοδα στις αστικές δημοκρατίες. Έχει όμως στις φαυλοκρατίες και τότε έρχεται μια χούντα για να σώσει το καθεστώς.
 
Οι χούντες στις μέρες μας έχουν πολλές μορφές, δεν είναι αποκλειστικά οι στρατιωτικές δικτατορίες. Οι χούντες καταλύουν την λαϊκή κυριαρχία, έστω και σε αυτή την υποκριτική και κολοβή μορφή, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα μας. Ο τρόπος εισαγωγής και επιβολής του μνημονίου με την τρόικα και της δανειακής σύμβασης που το συνοδεύει, έδωσε την χαριστική βολή στην παρούσα βουλή. Έκτοτε το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, όπως αναγνωρίζεται και από τα ανώτατα όργανα του εφαρμοσμένου δικαίου στην χώρα. Υπάρχει δηλαδή αλλοίωση του πνεύματος του συντακτικού νομοθέτη και διασταλτική ερμηνεία επιμέρους διατάξεων σε βαθμό καταστρατήγησής τους.
 
Όσοι είχαμε την τύχη να μπολιαστούμε από το πνεύμα του Αριστόβουλου Μάνεση και να είμαστε φορείς του επιστημονικού κληροδοτήματος του Αλέξανδρου Σβώλου, το γνωρίζουμε. Κάποιοι υπουργοί στο ΠΑΣΟΚ και βουλευτές στο ίδιο κόμμα και στην ΝΔ, «περιέργως» πάθανε αμνησία μετά την θεραπεία-σοκ του ΔΝΤ που επέλεξαν ή αποδέχθηκαν, με ιδιαίτερη μάλιστα ανακούφιση. Λάστιχο κατάντησε το Σύνταγμα, το οποίο τεντώσαμε πέρα από τα όριά του και έσπασε, φίλοι. Αν οι βουλευτές, νομικοί στο επάγγελμα, δεν καταλαβαίνετε τι σας λέει ένας πολιτικός επιστήμονας, διαβάστε τo «Deontic Logic» του D. Föllesdal and R. Hilpinen. Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς ο Γιώργος Παπαδημητρίου και δεν θα μπορέσει να σας εξηγήσει τι διαπράττετε και σε τί κινδύνους μακροχρονίως εκθέτετε το πολιτικό σύστημα και το νομικό καθεστώς στη χώρα. Μόνοι σας, απολύτως ανόητα, δολοφονείτε τον κοινοβουλευτισμό, ή καλλίτερα ολοκληρώνετε την δολοφονία του και διαμαρτύρεστε σαν μωρές παρθένες στη συνέχεια. Το κρίμα στο λαιμό σας, λοιπόν, και όχι στην κοινωνία που σας «κράζει» και σας εξευτελίζει, χυδαία ίσως.
 
Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Όταν ροκανίζεις τόσο άθλια και καιροσκοπικά το κλαδί που κάθεσαι, πέφτεις και τσακίζεσαι και τότε έρχονται πάνω από το τραυματισμένο κορμί σου οι καρακάξες και σε απειλούν, ενώ τα παπαγαλάκια σου το μόνον που κάνουν είναι να τις εξαγριώνουν περισσότερο. Αυτή η βουλή είναι πλέον  μια αντιλαϊκή οπερέτα. Ας διαλυθεί λοιπόν και ας πάμε τώρα αμέσως σε εκλογές. Κάθε ώρα που περνάει εξευτελίζει περισσότερο ένα πολιτικό σύστημα που σάπισε. Ο λαός έξω στην πλατεία δεν διαμαρτύρεται εναντίον της αρρύθμιστης παγκοσμιοποίησης, όπως νομίζει ο Γιώργος, αλλά εναντίον των ρυθμίσεων που επιβάλλετε, εξαπατώντας τον προεκλογικά και διαρκώς. Οι  απατεώνες δεν έχουν δικαίωμα να νομοθετούν. Θα έλεγα ότι έχασαν και το δικαίωμα να πολιτεύονται, αλλά αυτό μόνον το εκλογικό σώμα θα μπορούσε να το βεβαιώσει. Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα, κάντε από κοινού αυτό που δεν τολμά να κάνει ο Σαμαράς και δεν μπορεί να πράξει ο αυτοπαγιδευμένος Παπανδρέου. Σώστε τον Γιώργο, δίνοντας παράλληλα δημοκρατική διέξοδο στο τραγικό πολιτικό αδιέξοδο. Συνεννοηθείτε εκεί στην αριστερά και βοηθήστε να «ανοίξει» μια άλλη βουλή, έτοιμη και ικανή να θεραπεύσει ό,τι μπορεί να θεραπευτεί από ένα σακατεμένο σώμα και να συμβάλει στην ανατολή μιας δημοκρατικής προοπτικής στην θέση ενός νέου τέρατος (χούντας) με την μορφή του χρηματοπιστωτικού Λεβιάθαν.
 
Σταματήστε αποφασιστικά αυτή την πραξικοπηματική οπερέτα και εμποδίστε με τη στάση σας τους καραγκιόζηδες και τους λαϊκιστές θεατρίνους να συνεχίσουν το κακόγουστο σόου τους. Αλέξη, καλλίτερα να σου στείλει γλύκα ο Παπανδρέου, παρά φάσκελο η πλατεία. Φώτη Κουβέλη, πώς μπορείς και δεν αντιδράς; Τέτοια αυτοκαταστροφική διάθεση, ποτέ δεν πίστευα ότι θα ανίχνευα στο πολιτικό μας σύστημα, ειλικρινά! Μην παίρνετε έναν ολόκληρο λαό στο λαιμό σας …κάντε αμέσως εκλογές! Αυτές δεν πρόκειται να δώσουν λύση στην οικονομική κρίση, αλλά τουλάχιστον θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις να υπάρξει στοιχειώδης πολιτική νομιμοποίηση για τις όποιες επιλογές στην συνέχεια, πράγμα αναγκαίο για να μην προκληθεί χάος που θα οδηγήσει αναπόδραστα σε ανώμαλες εξελίξεις, που κανείς δημοκράτης ή, απλώς, σοβαρός άνθρωπος δεν θα επιθυμούσε. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_934.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου