Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Παραίτηση Γάλλου υπουργού για κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης



Είπαμε οι Γάλλοι είναι ερωτικός λαός αλλά πλέον το έχουν παρακάνει. Ένα στέλεχος της κυβέρνησης Σαρκοζί, ο Ζορζ Τρον, υπέβαλε την παραίτησή του την Κυριακή (29/05) υπό την πίεση που προκάλεσε η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης δύο κρατικών υπαλλήλων την οποία και διεξάγει η γαλλική Δικαιοσύνη.


Ειδικότερα ο Ζορζ Τρον, αρμόδιος της γαλλικής κυβέρνησης για τη δημόσια διοίκηση, απορρίπτει ως αποκυήματα φαντασίας τις κατηγορίες αλλά είχε αναγνωρίσει πως από τη φημολογία "εγείρεται ζήτημα παραίτησής του."

Πρόκειται για κατηγορίες που υπέβαλαν δύο πρώην εργαζόμενες σε γραφείο που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών στο Draveil, έξω από το Παρίσι.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα πως έχει εμφανιστεί και ένα τρίτο "θύμα", που θα εξεταστεί εντός της εβδομάδας.

"Εγείρεται το ζήτημα παραίτησής μου από την κυβέρνηση; Ναι, θα ήταν ανόητο να πω το αντίθετο" είχε δηλώσει ο Τρον όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τρον ανέφερε πως η όλη υπόθεση είναι "μία απόπειρα να αντηχήσει και εδώ αυτό που συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού", αναφερόμενος προφανώς στις κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου