Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Συγκλίνουμε σε πολλά» διαμηνύει για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός



«Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα. Θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη εισηγητική του ομιλία προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε τη συνεργασία, καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι συγκλίνουμε σε πολλά.

Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί, επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στη δευτερολογία του στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. ο πρωθυπουργός τόνισε την ύψιστη σημασία της εφαρμογής των νόμων και όχι απλώς της ψήφισής τους.

Αναφερόμενος στην φορολογία, είπε ότι κάποια στιγμή το ζήτημα αυτό πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τώρα τα περιθώρια για μεγάλες αλλαγές ή δοκιμές είναι περιορισμένα. 

«Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να αυξήσουμε την φορολογία και να μειώσουμε τις δαπάνες, ανέφερε χαρακτηριστικά».

Νωρίτερα, δήλωσε ότι «ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της».

Πέρυσι ετέθη το δίλημμα «ή βάζουμε πλάτη όλοι και οι εταίροι μας ή οδηγούμαστε στην χρεοκοπία και επιλέξαμε το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να έχει πρωτογενή πλεονάσματα το 2012.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία με την αποστροφή πως «ο πολίτης ξέρει πως τα ψέματα έχουν τελειώσει».

Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τα Καλάβρυτα επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που αποτελείται από τους: Δ.Ρέππα, Φώφη Γεννηματά, Τ.Χυτήρη, Ν.Σηφουνάκη, Γ.Κουτρουμάνη, Θεοδώρα Τζάκρη, Δ.Δόλλη, Π.Ρήγα, Μ.Όθωνα και Χρ. Αηδόνη.

Αντιδράσεις στη διάρκεια της επίσκεψης

Στην διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού σημειώθηκαν αντιδράσεις από πλευράς υγειονομικών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

Το ζήτημα ετέθη και από τον δήμαρχο Καλαβρύτων στον κ. Παπανδρέου.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από πλευράς κτηνοτρόφων, οι οποίοι απέκλεισαν την οδό που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Μ.Σπήλαιο.

Στο διάστημα που ο πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του επισκέπτονταν το Δημοτικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο εις βάρος του κ. Παπανδρέου, από δύο άτομα που όπως είπαν ήταν από το «Πατριωτικό Μέτωπο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου