Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τζoρτζ Τζον: "Τεράστια τιμή η παρουσία μου στην Εθνική ομάδα"



Το όνομα Τζoρτζ Τζον δεν έλεγε τίποτα στους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους πριν βγει από τα χείλη του Φερνάντο Σάντος την περασμένη Παρασκευή.


Ο λόγος για τον 24χρονο ομογενή ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο MLS με την ομάδα του Ντάλας και θα πάρει την ευκαιρία του στην Εθνική ομάδα στις αρχές Ιουνίου όταν αυτό βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου στις 8 του ίδιου μήνα να δώσει φιλικό με την αντίστοιχη του Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη.


Ομογενής δεύτερης γενιάς ο ίδιος, ο οποίος γεννήθηκε στο Σιάτλ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του που θα δοκιμάσει την τύχη του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα που προσκλήθηκα να προπονηθώ με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο, τον τεχνικό διευθυντή Τάκη Φύσσα και τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος για την ευκαιρία που μου δίνουν. Περιμένω με ανυπομονησία να συναντήσω την ομάδα στη Νέα Υόρκη. Ως νέος παίκτης θα με ωφελήσει αυτό το διάστημα να γνωρίσω τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους της ομάδας”.

Ο Τζόρτζ Τζον αναφέρθηκε και στο δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και των ΗΠΑ: “Γνωρίζω απόλυτα τους κανονισμούς της FIFA και σέβομαι τόσο την ΕΠΟ όσο και την Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Εάν κληθώ από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα αποφασίσω την συγκεκριμένη στιγμή αν θα αποδεχθώ. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα για το μέλλον μου”.

Είναι ωστόσο ηλίου φαεινότερο ότι ο υψηλόσωμος (1.91μ) κεντρικός αμυντικός των Ντάλας επιθυμεί διακαώς να αγωνίζεται με τη γαλανόλευκη φανέλα παρά με αυτή των ΗΠΑ. Μάλιστα το Δεκέμβριο του 2010 είχε κληθεί να πάρει μέρος σε ένα προπονητικό καμπ για το φιλικό με τη Χιλή που θα ακολουθούσε αλλά δήλωσε τραυματίας και δεν αγωνίστηκε.

Αν ο Φερνάντο Σάντος τον καλέσει για κάποιο επίσημο παιχνίδι και πάρει χρόνο συμμετοχής, τότε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με άλλη Εθνική ομάδα. Αντίθετα από μόνα τους τα φιλικά παιχνίδια δεν δεσμεύουν τους παίκτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου