Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στον εισαγγελέα οι 15 «τυχεροί» των στημένων αγώνων

Οι λεγόμενοι «χρυσοί τυχεροί», οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου, πέρασαν την Τρίτη το κατώφλι των εισαγγελέων του οικονομικού τμήματος, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως εμφανίστηκαν σήμερα οι 15 κληθέντες ως ύποπτοι για τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης σε βάρος του ΟΠΑΠ και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μία γυναίκα, κατά δήλωσή της νοικοκυρά.
 
Στην πλειονότητά τους οι δεκαπέντε τυχεροί, που φαίνεται από τα στοιχεία του ΟΠΑΠ να έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά (φθάνουν έως και τις 90 χιλιάδες ευρώ), φέρονται να επικαλούνται την ...έμπνευση της στιγμής και τη βοήθεια της τύχης που τους ευνόησε στο να αποκομίσουν κέρδη στοιχηματίζοντας σε «στημένους αγώνες».


Σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων, οι κληθέντες ως ύποπτοι φέρεται να έχουν ποντάρει, μέσα στο 2010, σε περισσότερους από πέντε στημένους αγώνες ενώ κάποιοι φαίνεται ότι στην προσπάθεια τους να μην γίνουν αντιληπτοί έπαιζαν σε πολλά «σπασμένα» δελτία. Η υπόθεση, όπως τονίζουν στην Εισαγγελία, δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας και έτσι σχετικές δικογραφίες αναμένεται να σχηματιστούν και από άλλες Εισαγγελίες, όπως της Θεσσαλονίκης όπου έχουν εντοπιστεί ανάλογες περιπτώσεις «υπερτυχερών». 

Το σκέλος αυτό της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των προσώπων, που θα κριθεί ότι είναι φανατικοί του «συν Αθηνά ...», ενώ αμέσως μετά οι εισαγγελείς θα επικεντρωθούν στο βασικό σημείο της έρευνας, που αφορά όσους «έστησαν» τους επίμαχους αγώνες.

Τελευταίο μέρος της έρευνας για την υπόθεση των στημένων θα είναι οι «υπερτυχεροί» του διαδικτύου, στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ζητηθεί, μέσω δικαστικών συνδρομών σε Ευρώπη και αλλού, από μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου