Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αντίθετος σε νέα φορολογικά μέτρα ο Καστανίδης

Είναι πολύ «επισφαλή αυτά που ακούγονται» σχετικά με νέα φορολογικά μέτρα, τονίζει σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι δεν έχουν πάει στο υπουργικό προτάσεις για νέα φορολογικά μέτρα. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ενδεχόμενα μέτρα θα επιβαρύνουν σημαντικά τα έσοδα, την οικονομία, καθώς και τους καταναλωτές.


Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση που δείχνει να έχει ολοκληρωθεί και να περιλαμβάνει νέα και πολύ σκληρά μέτρα, αναφέρει ότι «πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι».


Παράλληλα αναφέρεται στο θεσμό του «οικονομικού εισαγγελέα» που έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και τονίζει ότι δε θα πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα μεσαία και μικρά εισοδήματα, καθώς «πρέπει να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».


Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο Παπακωνσταντίνου φέρει ένα Μεσοπρόθεσμο με νέα μέτρα, απαντά λακωνικά ότι «θα υπάρξει πολύ ενδιαφέρον υπουργικό συμβούλιο»


Μάλιστα, ζητάει να «συζητηθεί μία νέα φορολογική πολιτική», λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει κάτι τέτοιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου