Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Λουκέτο» στην ΕΠΟ...

Πανικός επικρατεί στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την πρόταση-βόμβα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, να μπει «λουκέτο» στην Ομοσπονδία, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία και υιοθετήθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


Με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά και ένα «παρών», η ΕΠΟ τελικά αναστέλλει τη λειτουργία της από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας. Πλέον στις προθέσεις των αρμοδίων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να ζητήσει διάλογο με όλους τους φορείς, τα πολιτικά κόμματα, μέχρι και τις UEFA και FIFA, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, στημένους αγώνες, κ.τ.λ..

Με την πρόταση του κ. Πιλάβιου συμφώνησαν αρχικά τόσο η Σούπερ Λίγκα όσο και η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Συγκεκριμένα, από όσους ψήφισαν οι ΕΠΣ Δράμας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Λάρισας, Κυκλάδων, Πέλλας και Χανίων μειοψήφησαν κατά της απόφασης. Οι υπόλοιποι 49 ήταν υπέρ.

Κατά την έξοδό του από την ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: «Κλείνει η Ομοσπονδία για 15 μέρες για να βρούμε άκρη. Όταν αποφασίσουμε, όμως, να πούμε την αλήθεια, αρκούν και δύο ημέρες. Το ποδόσφαιρο ή θα πάει μπροστά ή θα πεθάνει». Να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες, ο κ. Πιλάβιος επιβεβαίωσε, με επίσημη τοποθέτηση, ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να καμφθεί στην προσπάθειά του για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι αναστέλλονται όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων, από την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και οι μετεγγραφές ποδοσφαιριστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΠΙΛΑΒΙΟΥ

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ' αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ένωση Β'-Γ' Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super league

«H Super League ψήφισε υπέρ της πρότασης του προέδρου της ΕΠΟ, περί αναστολής λειτουργίας τηςΕΠΟ, μέχρι να διευκρινιστούν βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής, όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων της, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος, πριν την έναρξή του.

Σε κάθε περίπτωση, τα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά, μέσα από συναίνεση και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως έχουν κατατεθεί από τη Super League σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Με βάση τα παραπάνω, η Super League επικροτεί και στέκεται αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε ενέργεια, όσο ακραία και αν είναι αυτή, η οποία θα διασφαλίσει το υγιές περιβάλλον διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου