Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε νοσοκομειακά απόβλητα

aovlita
Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας περιείχε μέρος των νοσοκομειακών απορριμμάτων που εντόπισαν και απέτρεψαν να απορριφθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ. Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος τα νοσοκομειακά απορρίμματα οδηγήθηκαν στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Όμως, κατά την είσοδό τους στη μονάδα αποτέφρωσης, η εγκατεστημένη διάταξη ελέγχου ραδιενέργειας κατέγραψε εκπομπές ακτινοβολίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του φυσιολογικού.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες του νοσοκομείου από το οποίο προέρχονται, προκειμένου να προσέλθουν άμεσα στον χώρο και ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Δημόκριτος) προκειμένου να υποδείξουν μέτρα και διαδικασίες για την ασφαλή διαχείριση των παραπάνω αποβλήτων.
Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα και συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσων ενεργειών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου