Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε άνεργους ναυτικούς

ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÅÌÐÏÑÉÊÇÓ ÍÁÕÔÉËÉÁÓ ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στο ποσό των 1.523.000 ευρώ, θα δοθεί σε κατηγορίες ανέργων ναυτικών έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το ποσό αυτό καθορίζεται σε διακόσια σαράντα (240,00) ευρώ για τους άγαμους ή άγαμες ναυτικούς και τρακόσια είκοσι πέντε (325,00) ευρώ, για όσους είναι έγγαμοι ή έχουν προστατευόμενα τέκνα, δηλαδή τα ίδια ακριβώς ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση παρέχεται ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προέρχεται από το Κεφάλαιο Ανεργίας και Ασθενείας Ναυτικών, ενώ για τη λήψη της λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά, οικονομικά και ιατρικά κριτήρια.
Συγκεκριμένα, δικαιούνται να τη λάβουν οι ναυτικοί που, μεταξύ άλλων, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.), δε λαμβάνουν σύνταξη ή δώρο από πλοιοκτήτρια εταιρεία, δε λαμβάνουν βοήθημα άλλης μορφής, είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν επιδοθεί σε άλλη απασχόληση, καθώς και όσοι έχουν προϋπηρεσία, αλλά δεν μπορούν να εργασθούν γιατί πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου