Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μιχελάκης ανακοίνωσε τον… θάνατο του εκλογικού νόμου

Giannis-Michelakis
Το ΠΑΣΟΚ… ξαναβρήκε μπροστά του ο Γιάννης Μιχελάκης. Για δεύτερη φορά στην περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη νίκη εμπιστοσύνης που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός από την ελληνική κοινωνία, το καλοκαίρι του 2012.

Τότε, στο ξεκίνημα της θητείας της πρώτης κυβέρνησης Σαμαρά, ο μέχρι εκείνη την περίοδο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν εξασφάλισε μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς, όπως υποστηρίζει το… παρασκήνιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος περίπου έθεσε βέτο, λόγω της σφοδρής προεκλογικής σύγκρουσης που είχε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Μιχελάκη, καθώς ο τελευταίος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού, σήκωσε εκ των πραγμάτων το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης με το Κίνημα.
Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας το καλοκαίρι του 2013, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχτηκε τη συμμετοχή του Γιάννη Μιχελάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και μάλιστα, στο νευραλγικό πόστο του Υπουργού Εσωτερικών, που θα διαχειριζόταν, μεταξύ άλλων, τις εκλογές του 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκεί, ο Γιάννης Μιχελάκης… ξανασκόνταψε στον τοίχο του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με το Κίνημα να πατάει φρένο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, και την καθιέρωση δυο ψηφοδελτίων, όπως σχεδίαζε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε ουσιαστικά τον… θάνατο του νέου εκλογικού νόμου, από τη στιγμή που, όπως παραδέχτηκε, το ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να τον υπερψηφίσει, και επομένως δεν περνάει από τη Βουλή.
(Χρήσιμη) λεπτομέρεια: Ο Υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε με ζιβάγκο, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, που ξεκίνησε το 1981, μετά τη θυελλώδη άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου