Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στη Βουλή

meimarakis
Δημοσιοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της Διαύγειας της Βουλής και το Β’ Μέρος του Κανονισμού που ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία, το οργανόγραμμα και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Το Β Μέρος του ΚτΒ δόθηκε στη δημοσιότητα με ενσωματωμένες τις τροποποιήσεις και προσθήκες που έχουν γίνει κατά καιρούς με αποφάσεις της Ολομέλειας, αλλά και με τις νέες προσθήκες και αλλαγές που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κανονισμού και τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
 Με βάση τις αλλαγές:
- Όλες οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα και η πλήρωση των 85 θέσεων που στελεχώνουν το γραφείο του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής. Στις θέσεις αυτές, ο εκάστοτε Πρόεδρος μπορούσε να αναπληρώνει με απόφασή θέση εργασίας εξ αυτών έμενε κενή.
- ρυθμίζεται το θέμα που είχε προκύψει για περίπου 20 αποσπασμένους υπάλληλους στη Βουλή, από υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων οι ομόβαθμοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αξιολόγησης. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, υπηρετώντας στη Βουλή, έχαναν το δικαίωμα της αξιολόγησής τους από την υπηρεσία τους, στερούμενοι έτσι τις δέκα μονάδες αξιολόγησης που έχουν οι συνάδελφοί τους. Με τη νέα ρύθμιση του ΚτΒ, πλέον τους παρέχεται το δικαίωμα να ζητήσουν τη μετάταξή τους στη Βουλή.
Εξάλλου, μετά τις αλλαγές δημιουργείται Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους καθώς και Μονομελές Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ελέγχει τα οικονομικά της Βουλής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου