Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

“Νέα Πατρίδα”, το καινούριο κόμμα της Κεντροδεξιάς

Fragoulis-Fragos
Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας είναι έμπλεη… κομματικών υβριδίων, δηλαδή μικρών σχηματισμών που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς στο πλαίσιο των μεγάλων, παραδοσιακών παράταξεων, και κατάφεραν να υπηρετήσουν τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης εποχής.

Στη σημερινή εποχή της βαθιάς και σύνθετης κρίσης από την οποία επιχειρεί να εξέλθει η Ελλάδα, η κινητικότητα που παρατηρείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στην κατεύθυνση της επανασυσπείρωσης του χώρου, υπό τη μορφή μιας “Ελιάς”, έχει τον… αντίλογό της από την Κεντροδεξιά, αλλά στην αντίθεση κατεύθυνση. Όχι δηλαδή της συνένωσης δυνάμεων, αλλά της περαιτέρω διάσπασης και του καταμερματισμού.
Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, το… θρυλούμενο νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ως αφετηρία του οποίου προσδιορίζονται πατριωτικές ανησυχίες, και ως κύριοι εκφραστές του εμφανίζονται ο απόστρατος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης, θα έχει πιθανότατα το όνομα “Νέα Πατρίδα”.
Το σχετικό ρεπορτάζ της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, προσθέτει ότι, όπως προκύπτει και από πρόσφατη ομιλία του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, ο οποίος είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2012 να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, η καινούρια παράταξη θα αξιοποιήσει και τη ρητορική της “Ειρηνικής Επανάστασης”, που είχε εισάγει στο πολιτικό λεξιλόγιο ο Μιλτιάδης Έβερτ, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Σύμφωνα με εκείνους που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου φορέα, η Κεντροδεξιά χρειάζεται ένα εθνοκεντρικό, υπερσυντηρητικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, το οποίο θα εκφράζει τον χώρο της αμιγούς και λαϊκής Δεξιάς, και θα πάρει μερίδιο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και τη Νέα Μέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου