Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση-βόμβα Μεϊμαράκη για το Σύνταγμα

Vaggelis-Meimarakis
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η βαθιά κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα έχει οικονομικό περιεχόμενο, μονάχα στο άμεσο, μετρήσιμο και… οπτικό αποτέλεσμά της στην καθημερινότητα του καθενός, την οποία δυσκόλεψε στα όρια της εξαθλίωσης.

Η κρίση αυτή είναι κυρίως κρίση θεσμών και ηγεσίας. Κρίση πολιτική. Και από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Η αναγνώριση του προβλήματος αποτελεί φυσικά το πρώτο βήμα και για την επίλυσή του, ακόμη ωστόσο έχουμε (πολύ) δρόμο μπροστά μας.
Τον καιρό της κρίσης λοιπόν, η δύσκολη καθημερινότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα να… ξεχνιέται η ανάγκη θεσμικών τομών. Με την Αναθεώρηση του Συντάγματος να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.
Κάπου εκεί ήρθε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας, να προτείνει την καθιέρωση… απαγορευτικού για τους βουλευτές, προκειμένου να μην μπορούν να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια, και ως εκ τούτου να αφοσιώνονται στα καθήκοντα εκπροσώπησης της Περιφέρειάς τους.
Η πρόταση Μεϊμαράκη βρίσκεται σε νοητή διασύνδεση με τους σχετικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς στις προτάσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί το πρωθυπουργικό γραφείο, περιλαμβάνεται η καθιέρωση ασυμβίβαστου βουλευτή και υπουργού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου