Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

“Κόλπο γκρόσο” με Βαρουφάκη ετοιμάζει ο Τσίπρας

Giannis-Varoufakis
Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την ευρεία συζήτηση για την προοπτική χρεοκοπίας της χώρας, και εξόδου της από την ευρωζώνη, που θα συνεπαγόταν την επιστροφή στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα ρητορική για το μέλλον της χώρας, στο περιθώριο της βαθιάς κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και σε άμεση συσχέτιση με τα νέα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο γνωστός οικονομολόγος έχει… κατηγορηθεί πολλές φορές ότι βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως φαίνεται στην Κουμουνδούρου περισσεύουν οι σκέψεις για πολιτική αξιοποίησή του, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να συμπεριλάβει τον Γιάννη Βαρουφάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, χωρίς να αποκλείεται να του δοθεί ακόμη και η θέση του επικεφαλής. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει μια περισσότερο παρεμβατική φωνή στις Βρυξέλλες, και ενδεχομένως ο Γιάννης Βαρουφάκης θα κάνει… προθέρμανση για τη μελλοντική συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου