Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Νέα κοινωνική παρέμβαση του Γ. Παπανικολάου στην Ε.Ε

Νέα κοινωνική παρέμβαση του Γ. Παπανικολάου στην Ε.Ε
Συγκλονιστικά τα στοιχεία που παρέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτημα του Γλυφαδιώτη ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, 690 ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης νέων ψυχοτρόπων ουσιών που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά αντί ναρκωτικών ουσιών εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, κα Βίβιαν Ρέντινγκ.
Απαντώντας σε σχετικό γραπτό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου, η Επίτροπος Ρέντινγκ τόνισε επίσης πως από το 2005 τα κράτη μέλη έχουν κοινοποιήσει πάνω από 300 νέες ψυχότροπες ουσίες, μέσω του μηχανισμού ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών, τον οποίο διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) και η Europol.
Παράλληλα, ο ρυθμός κοινοποίησης νέων ψυχοτρόπων ουσιών έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία χρόνια με πάνω από μία νέα ουσία να κοινοποιείται κάθε εβδομάδα.
Για μια ανεξέλεγκτη αγορά ναρκωτικών ουσιών εύκολα προσβάσιμη από όποιον το επιθυμεί, έκανε λόγο ο κ. Παπανικολάου, σημειώνοντας πως οι νέοι κανόνες που πρόσφατα θεσπίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιβλαβείς ψυχότροπες ουσίες θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν προκειμένου να αποσυρθούν το γρηγορότερο δυνατό, χωρίς βέβαια να θίγονται οι διάφορες νόμιμες βιομηχανικές και εμπορικές τους χρήσεις. Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος διαβεβαίωσε πως και με βάση τον νέο κανονισμό, οι ουσίες που δημιουργούν κινδύνους για την υγεία, την κοινωνία και την ασφάλεια θα υπάγονται σε περιοριστικά μέτρα εμπορίας και θα αποσύρονται από όλους τους διαύλους διανομής περιλαμβανομένου και του διαδικτύου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου