Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επαναστατικές αλλαγές από UEFA στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων


gianni-infantino-michel-platini-514
Από το 2014 τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων της Ευρώπης θα έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με σήμερα.

Κατ’ αρχάς, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ουέφα, Gianni Infantino, από το ευρωπαϊκό φόρουμ Soccerex στο Μάντσεστερ, η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα πάψει να είναι εθνική υπόθεση και θα γίνεται κεντρικά. Αυτό συνεπάγεται σημαντικά κέρδη για τις μικρότερες χώρες και αντίστοιχες ζημίες για τις μεγαλύτερες.
Παράλληλα με προφανή στόχο την αύξηση των εσόδων, δημιουργείται και η αποκαλούμενη «εβδομάδα του ποδοσφαίρου». Κατά την διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων με αφορμή αγώνες πρόκρισης των εθνικών ομάδων, θα διεξάγονται κάθε ημέρα παιχνίδια από την Πέμπτη έως και την Τρίτη. Τις καθημερινές οι αγώνες θα λαμβάνουν χώρα στις 21.45 ενώ τα Σαββατοκύριακα στις 19.00. Όταν μια ομάδα έχει διπλούς αγώνες, θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές επιλογές: Πέμπτη-Κυριακή, Παρασκευή-Δευτέρα ή Σάββατο-Τρίτη.
Κατά την διάρκεια της «εβδομάδας του ποδοσφαίρου», ο τηλεθεατής θα μπορεί να αναμένει οκτώ έως δέκα παιχνίδια καθημερινά, σε αντίθεση με την υπερπροσφορά των είκοσι έως τριάντα μέχρι σήμερα.
Σκοπός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι η αύξηση της θελκτικότητας των εθνικών ομάδων και κατ’ επέκταση των εσόδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου