Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Παπαμιμίκος: Δεν έμαθαν ποτέ να νικούν την ψυχή, το πάθος και τις ιδέες των νέων


Andreas-Papamimikos
Με τις φοιτητικές εκλογές να βρίσκονται… μια ανάσα από τις κάλπες που ανοίγουν, και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να προσδοκά βάσιμα ότι θα συνεχίσει το υπερδεκαετές σερί της, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα να πείσει περισσότερους φοιτητές να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, σε σχέση με την περσινή αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμικός, που έχει σηκώσει ένα μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό μέρος αυτής της προσπάθειας, έκανε την παρακάτω δήλωση, για την αυριανή “δοκιμασία” του φοιτητικού κινήματος:
“Αυτοί που προωθούν τη βία ως ιδεολογία και επενδύουν στη μιζέρια και το λαϊκισμό, είναι οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Είναι οι ίδιοι που θα καλοέβλεπαν τη διάλυση των φοιτητικών εκλογών, γιατί πολύ απλά είτε δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, είτε δεν κατόρθωσαν να βρουν πεδίο έκφρασης.

Διότι, στη μόνη ζωντανή κάλπη της νεολαίας, που συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 φοιτητές, δεν έμαθαν ποτέ να νικούν την ψυχή, το πάθος και κυρίως τις ιδέες νέων ανθρώπων, που διαχρονικά ζητούν τομές και σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση. Από τους αγώνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για φιλελεύθερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών της δεκαετίας του 80’, τις μάχες για αλλαγή του νόμου-πλαισίου και υποτροφίες τη δεκαετία του 90’, έως και σήμερα, με την κατάργηση του ασύλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στις 17 Απριλίου αποφασίζουμε μεταρρυθμίσεις, για μια γενιά που δυναμώνει και μια εποχή που ανατρέπεται”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου