Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμπόρευση τον Κουτσούμπα


vitsas1
Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ απέστειλε ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Η επιστολή περιέχει ενδιαφέροντα μηνύματα, καθώς εκφράζει τη βούληση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «συμπόρευση».
Ο κ. Βίτσας τονίζει χαρακτηριστικά πως «υποχρεούμαστε, να αναπτύξουμε κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο» επισημαίνοντας με νόημα ότι η συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων δεν συνιστά και ταύτιση.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητέ Δημήτρη,
Σε συγχαίρω για την εκλογή σου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Θεωρώ ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, τα κόμματά μας είναι ταγμένα στη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Κατά συνέπεια, μπορούμε, και υποχρεούμαστε, να αναπτύξουμε κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πράγμα που αποτελεί αγωνιώδες αίτημα του κόσμου της Αριστεράς, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες του σκληρού ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον του εγχώριες και ξένες δυνάμεις του κεφαλαίου.
Η συμπόρευση, και όχι απαραίτητα η ταύτιση, των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας και των πολιτικών εκφραστών τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα νέων δρόμων, με προοπτική την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.
Μπροστά σ’ αυτή την προοπτική, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε υπόλογοι τόσο απέναντι στην Ιστορία όσο και στον ελληνικό λαό.
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!
Συντροφικά,
Δημήτρης Βίτσας
Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου