Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η ιστορία του Android μέσα σε μία εικόνα

Η αγορά κινητών συσκευών ήταν τελείως διαφορετική μέχρι το Android να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του πριν από περίπου 5 χρόνια. Το iPhone έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα, το iPad ήταν απλά μία φήμη ενώ εταιρίες όπως η Samsung δεν είχαν κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία τους στο χώρο.


Πλέον κυκλοφορούν στην αγορά περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές smartphone και tablet απειλώντας άμεσα την ύπαρξη και τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το Android έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, με το λειτουργικό της Google να έχει καταφέρει να εγκατασταθεί σε περισσότερες συσκευές από ότι όλες οι συσκευές των Apple, BlackBerry και Windows συνολικά. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από 39 διαφορετικές εκδόσεις του Android από το 2008 και μετά, χωρίς να υπολογίζονται μέσα σε αυτές όλες οι προσαρμοσμένες εκδόσεις της εκάστοτε εταιρίας.

Για να έχουμε μία ιδέα αυτής της διαδρομής, το Kinvey παρουσιάζει ένα infographic που δείχνει τις πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία του συστήματος, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την επερχόμενη έκδοση Android 5.0 Key Lime Pie που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου