Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τρέχει να μαζέψει τα περί ανασχηματισμού το Μαξίμου

Αναταραχή στον κυβερνητικό σχηματισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού αφού δικαίως ελήφθη ως προάγγελος ανασχηματισμού.


Ετσι τώρα το Μέγαρο Μαξίμου τρέχει να μαζέψει το πράγμα διαβεβαιώνοντας -με μικρές πιθανότητες να πείσει τα κυβερνητικά στελέχη- ότι «πρόκειται απλώς για ολοκλήρωση του οργανογράμματος της κυβέρνησης καθώς σε κάποια υπουργεία προβλέπεται θέση αναπληρωτή υπουργού και σε κάποια όχι».

Οι ίδιοι κύκλοι «διαβεβαιώνουν» ότι «ανασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κάπου στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι επίσημες διαβεβαιώσεις δεν έπεισαν υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός... ανασχηματισμού και μάλιστα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Και πάντως όπως σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος «με τον ανασχηματισμό να πλανάται πάνω από τα υπουργεία κανένας υπουργός δεν θα βάλει υπογραφή σε τίποτα και μάλιστα στα συμφωνηθέντα με την τρόικα... να πάρει δηλαδή την ευθύνη και να αποχωρήσει... επομένως τώρα ο ανασχηματισμός είναι μάλλον αναπόφευκτος ακόμα κι αν δεν είχε σχεδιαστεί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου