Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δράση: Αιώνιοι φοιτητές - αιώνιοι πολιτικάντηδες


Η Δράση με αφορμή τις ενορχηστρωμένες αντιδράσεις των πρυτάνεων για να μην ισχύσουν –για άλλη μια φορά δυστυχώς- όσα ορίζει ο νόμος Διαμαντοπούλου (ν. 4009/2011) για τους αιώνιους φοιτητές, επισημαίνει τα εξής:

Ο ένας στους δύο φοιτητές (50% όσων φοιτούν σήμερα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) έχει καθυστερήσει τις σπουδές του πέρα από τα κανονικά εξάμηνα φοίτησης με τις εξής αρνητικές συνέπειες:
-                      Παρέχονται παραπλανητικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων
-                      Αλλοιώνεται η σύνθεση των εκλεκτορικών σωμάτων για τα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων.
-                      Γίνεται με τα λεφτά των φορολογουμένων χρήση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας (λ.χ. διαμονή σε εστίες, σίτιση) από μη πραγματικούς δικαιούχους.

Υπολογίζεται ότι τον Σεπτέμβριο στην πρώτη εφαρμογή της διάταξης του νέου νόμου  περίπου 100.000 φοιτητές πρέπει να διαγραφούν.
Οι πρυτάνεις σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα του πελατειακού φάσματος έχουν ξεκινήσει νέο παζάρι με την ηγεσία του Υπουργείου «Παιδείας» με σκοπό να αναιρέσουν και αυτή την πτυχή του νόμου Διαμαντοπούλου και να εξυπηρετήσουν τους «αιώνιους» πελάτες τους.
Η Δράση δεν θα είχε αντίρρηση στη μη διαγραφή των αιωνίων φοιτητών εφόσον το κόστος των σπουδών τους αναλάμβαναν από την τσέπη τους και όχι βεβαίως με τα λεφτά των άλλων οι ίδιοι οι πρυτάνεις.


Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου:
Τηλ. 2107472530

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου