Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Προτείνει Μαρίνι ο Μπερσάνι, στηρίζει ο Μπερλουσκόνι


marini
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας επέλεξε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του 80χρονου πρώην προέδρου της Γερουσίας Φράνκο Μαρίνι για την προεδρία της δημοκρατίας στην εκλογική διαδικασία που αρχίζει αύριο στο κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

“Η υποψηφιότητα του Φράνκο Μαρίνι είναι αυτή που μπορεί να φέρει την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση”, σημείωσε ο Μπερσάνι.
“Είναι ένας άνθρωπος με διαύγεια και γενναιοδωρία, είναι ένας από τους θεμελιωτές της κεντροαριστεράς”, πρόσθεσε.
Ο Λαός της Ελευθερίας, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα υποστηρίξει και αυτό την υποψηφιότητα του Μαρίνι για την ιταλική προεδρία, δήλωσε απόψε ο πρώην πρωθυπουργός.
“Ο Φράνκο Μαρίνι είναι ένα θετικό και σοβαρό άτομο και για μας η επιλογή του δεν συνιστά ήττα”, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του, έπειτα από διαβουλεύσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος ο Μαρίνι.
Η επιλογή του Μαρίνι από τον Μπερσάνι όμως επαναφέρει τον κίνδυνο διάσπασης στο Δημοκρατικό Κόμμα, μια ημέρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου, καθώς ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ο κύριος αντίπαλος του Μπερσάνι στους κόλπους του κόμματός του, κατέστησε νωρίτερα σήμερα σαφές ότι δεν θα υποστηρίξει τον Μαρίνι.
“Αντιτίθεμαι σε αυτήν την επιλογή. Οι κοινοβουλευτικοί μας δεν θα τον ψηφίσουν”, είχε δηλώσει ο Ρέντσι στην έκδοση της εφημερίδας “Λα Στάμπα” στο Διαδίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου