Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Νοικιάστε το σπίτι σας σε… τουρίστες


Πρόκειται για μια διαδεδομένη πρακτική που υιοθετείται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. To 2008, δύο συγκάτοικοι, ο Brian Chesky και o Joe Gebbia, δεν είχαν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν το νοίκι του διαμερίσματός τους στο Σαν Φρανσίσκο και σκέφτηκαν να νοικιάσουν τους καναπέδες τους  προκειμένου να φιλοξενήσουν  επί πληρωμή τρεις καλεσμένους στο σπίτι τους.

Μάλιστα, εκείνη της περίοδο πραγματοποιούταν στην περιοχή ένα συνέδριο γραφιστικής. Κάπως έτσι ξεκίνησε μία από τις ευρηματικότερες ιδέες των τελευταίων χρόνων με την αρχική ονομασία airbedandbreakfast.com (το air ήταν από τα στρώματα αέρος που είχαν χρησιμοποιήσει εκείνη την πρώτη φορά).
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Καταχωρείτε το σπίτι σας, ανεβάζετε φωτογραφίες και εξηγείτε τι διαθέτει ο χώρος και πόσα άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν. Οι ιδιοκτήτες είναι αναγκασμένοι να δώσουν ένα αρκετά λεπτομερές βιογραφικό και μια φωτογραφία τους και το airbnb προσφέρει στον ιδιοκτήτη μέχρι και 700.000 ευρώ για πιθανές ζημιές.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 σπίτια προς ενοικίαση -εκ των οποίων τα 1.000 στην Αθήνα. Το δημοφιλέστερο είναι ένα σπίτι με θέα στην Ακρόπολη, όπου οι φιλοξενούμενοι, όπως μπορείτε να δείτε στα σχόλια, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το airbnb.gr

Πηγή: metrogreece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου