Τρίτη 16 Απριλίου 2013

“Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” το νέο κόμμα Λοβέρδου


loverdos
Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε το νέο πολιτικό του κόμμα, στο πλαίσιο της 1ης Πολιτικής Συνδιάσκεψης της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Το όνομα του νέου κόμματος είναι “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”.
«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.). Όπως ανέφερε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο με 1.200 άτομα, Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ. Ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν την μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ».
«Σπάμε, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος», είπε ο Α. Λοβέρδος ασκώντας κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παληκαρισμούς».
«Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».
«Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας» επισήμανε προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό», «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».
«Γι’ αυτό, ταυτόχρονα με την ίδρυσή μας» πρόσθεσε, «παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κέντρο-αριστεράς: Να πάμε μαζί», «να συμφωνήσουμε για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος, που θα παλέψει για τη νέα Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοικτά.
Ενός κόμματος που θα αλλάξει όπως κατέληξε «την πορεία της χώρας και θα ιδρύσει μαζί με άλλους, την Δ´ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου