Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Λιλλήκας εξήγγειλε τη «Συμμαχία Πολιτών»


lillikas11
Την ίδρυση του κινήματος «Συμμαχία Πολιτών» εξήγγειλε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του κινήματος, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και όχι μιας ιδεολογίας, αφού απευθύνεται προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα ιδεολογικής προέλευσης και ταυτότητας.
“Η Συμμαχία Πολιτών είναι ανοιχτή στην κοινωνία, σέβεται τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό ιδεών ως ένα σύγχρονο κοινωνικό δημοκρατικό κίνημα. Η Συμμαχία Πολιτών δεν θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά κινείται πέραν και έξω από τα παραδοσιακά ιδεολογικά σχήματα. Θα τοποθετείται επί όλων των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και όχι μιας ιδεολογίας”, ανέφερε ο ίδιος σε ομιλία του.
Παράλληλα είπε ότι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, η Συμμαχία Πολιτών προάγει τη συμμετοχική δημοκρατία.
Παράλληλα επισήμανε  ότι το κίνημα απευθύνεται “στους πολίτες που πιστεύουν στην αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας, που πιστεύουν σε μια λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και θα οδηγεί σε μια πατρίδα ελεύθερη, όπου θα γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις, στους πολίτες που επιθυμούν τον απεγκλωβισμό μας από το νέο-αποικιακό καθεστώς που επιβάλλουν τα Μνημόνια της Τρόικας και στη διατήρηση της Κρατικής μας ανεξαρτησίας”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου