Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τον Ιούλιο οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο


Fotis-Kouvelis-Antonis-Manitakis
(Photo: Eurokinissi)
Τον Ιούλιο αναμένεται να πάρουν… την άγουσα από το δημόσιο οι πρώτοι υπάλληλοι που θα χάσουν τη θέση τους και θα προστεθούν στον πίνακα των ανέργων, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για απολύσεις 4.000 ως το τέλος του 2013.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το “Έθνος”, η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε μέχρι τα τέλη Μαϊου να έχουν κλείσει οι πρώτοι 10 οργανισμοί και φορείς του δημοσίου, οι υπάλληλοι των οποίων θα απολυθούν.
Και την ίδια ώρα, να δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε να επικαιροποιηθεί ο φάκελός τους, να καταγραφούν τα προσόντα τους και να κριθεί αν θα αποτελέσουν δυνητικά “θύματα” ενός μελλοντικού νέου ρεύματος διαθεσιμότητας, ώστε να βρεθούν με τη σειρά τους μια ανάσα από την απόλυση.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι θα ισχύσουν εξειδικευμένα κριτήρια ανά φορέα, καθώς και ότι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο αποτελεί παράμετρο της συμφωνίας με την τρόικα για απολύσεις, θα ενταχθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου