Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Υπό εξέταση» πώληση ή leasing των ανακτόρων στο Τατόι, υποστηρίζει το Businessweek...

Η ελληνική κυβέρνηση «εξετάζει πώληση ή leasing» του παλατιού στο Τατόι, όπως και αρκετών ακινήτων στο εξωτερικό στα οποία στεγάζονται και ελληνικές διπλωματικές αποστολές, υποστηρίζει το Businessweek επικαλούμενο ... ανώνυμες πηγές «με γνώση του ζητήματος».


Στη λίστα των κτιρίων στο εξωτερικό φέρονται να βρίσκονται η κατοικία του πρέσβη στο Λονδίνο, οκταώροφο κτίριο γραφείων στις Βρυξέλλες, κτίρια στο Βελιγράδι και στη Λιουμπλιάνα και έκταση στη Λευκωσία.

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων περιλαμβάνει και την έκταση στα πρώην ανάκτορα του Τατοΐου. Η πώληση ή το leasing, υποστηρίζει το περιοδικό, μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια λόγω πιθανής αντίθεσης στο σχέδιο αλλά και της κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει το Τατόι.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το Businessweek, εξετάζεται η αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας του δημοσίου και πέραν των συνόρων. Ανάμεσα σε αυτά είναι η κατοικία του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, έκτασης 947 τ.μ. στο δεύτερο ακριβότερο προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στη λίστα φέρεται επίσης να βρίσκεται και οκταώροφο κτίριο γραφείων 2.850 τ.μ. στις Βρυξέλλες, ένα μπαρόκ κτίριο 2.376 τ.μ. στο Βελιγράδι και ακίνητο 1.215 τ.μ. στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, τέλος, εξετάζεται επίσης και αξιοποίηση έκτασης 8.000 τ.μ. στη Λευκωσία.


Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου