Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η απάντηση των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στις συκοφαντικές αναφορές των κ.κ Χατζηνικολάου και Δελατόλα

Με αφορμή το θέμα που φιλοξενήθηκε στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, και αναδημοσιεύτηκε ευθύς αμέσως στο site real.gr και στο blog enikos.gr του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, με τίτλο «ΙΕΚ, ΙΚΑ και άλλα κόλπα…», το οποίο αφορά σε δήθεν «οφειλές» και «απάτη των ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε βάρος του ΙΚΑ», τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με συνεπή πορεία και αδιάλειπτη προσφορά στην ποιοτική εκπαίδευση από το 1993, διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι παντελώς αναληθές, αβάσιμο, και συκοφαντικό.


Τα ψεύδη του δημοσιεύματος είναι ασύστολα, με μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν στοχευόμενη επίθεση στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και να υποβαθμίσουν, κατ’ επέκτασιν, το υψηλό ποιοτικό τους έργο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Απαντώντας στους συντάκτες του αναληθούς αυτού δημοσιεύματος στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», αλλά και στους διαδικτυακούς τόπους που έσπευσαν να το «φιλοξενήσουν» πρόθυμα –και χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών και πηγών του δημοσιεύματος, όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας!- με πρώτο αναμεταδότη του δημοσιεύματος τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, από την εκπομπή του στον Real fm, αλλά και μέσα από τα sites του –real.gr και enikos.gr- τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ δηλώνουν υπεύθυνα ότι:
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου ΞΥΝΗ, συμπεριλαμβα νομένων σαφώς και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, έχουν ρυθμίσει και τακτοποιήσει όλες τις οφειλές τους στο ΙΚΑ, καταβάλλοντας όλα τα νόμιμα, και έχουν λάβει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία εναντίoν τους καταδικαστική απόφαση
  • Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ουδεμία σχέση έχουν με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα
  • Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν στείλει ήδη εξώδικο στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, και στην εταιρεία «REAL FM Α.Ε»
  • Επιπρόθετα, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον του κ. Χατζηνικολάου, και της εταιρείας «REAL FM Α.Ε», και εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», κ. Δελατόλα –ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι στενός συνεργάτης και φίλος του κ. Χατζηνικολάου!

Είναι λυπηρό κάποιοι, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα μας, να επιδιώκουν με συκοφαντίες να προσβάλουν την  αξιοπιστία, το κύρος και το εκπαιδευτικό έργο των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ενός υποδειγματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την ποιοτική κατάρτιση της νεολαίας της χώρας μας και την προσφορά στην Εκπαίδευση, πιστό στις αρχές του πανεπιστημιακού καθηγητή, ιδρυτή και προέδρου του, κ. Σοφοκλή Ξυνή.

Σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Χατζηνικολάου να κάνει αναδημοσίευση της συκοφαντικής «είδησης» που δημοσιεύτηκε στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», του φίλου και συνεργάτη του κ. Δελατόλα, στα blogs του, enikos.gr και real.gr, και να το τιτλοφορεί με όρους, όπως «“Μαϊμού” –εκπαίδευση», διότι έτσι δεν υπηρετεί  την υπεύθυνη  ενημέρωση  και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δημιουργώντας παράλληλα την εντύπωση ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Ο ίδιος δημοσιογράφος – ο κ. Χατζηνικολάου- πριν από ένα χρόνο ακριβώς, και μάλιστα δύο φορές ήτοι στις 11/09/2011 και 18/09/2011, επιδόθηκε πάλι στην ίδια τακτική της συκοφαντίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, εν μέσω –πάλι… «τυχαία»;- της κρίσιμης περιόδου εγγραφών, δημοσιεύοντας στην εφημερίδα του, REAL NEWS, το ίδιο ψευδές ρεπορτάζ που εμπλέκει τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε παρατυπίες σε σχέση με το ΙΚΑ.

Δεν είναι σίγουρα συμπτωματικό και τυχαίο ότι το εν λόγω συκοφαντικό δημοσίευμα για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, έγινε και πάλι κατά την κρίσιμη περίοδο των εγγραφών, δηλαδή στις 13/9/2012, ως συνέχεια προηγούμενου ρεπορτάζ του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, σε προηγούμενη εκπομπή του στον Real fm, την Πέμπτη 6/9/2012, στην οποία πάλι αναφέρεται σε δήθεν «οφειλές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο ΙΚΑ»!

Είναι «τυχαίο» ότι, στην ίδια εκπομπή, ο κ. Χατζηνικολάου έχει χορηγό το βασικό ανταγωνιστή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ο οποίος, εκτός από το ραδιόφωνο, συστηματικά διαφημίζεται στα blogs και στα έντυπα του κ. Χατζηνικολάου, στον οποίο…(πάλι)  «τυγχάνει» να είναι επικεφαλής σπουδών του Τομέα Δημοσιογραφίας, ενώ ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ΙΕΚ είναι και κουμπάρος του;

Είναι επίσης, «τυχαίο» το γεγονός ότι ο κ. Δελατόλας, ο οποίος είναι εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», που δημοσίευσε το θέμα στις 13/9/2012 (ως αναφέρθηκε ανωτέρω), είναι στενός συνεργάτης και φίλος του κ. Χατζηνικολάου;  

Τέλος, είναι «τυχαίο» ότι ο κ. Χατζηνικολάου, στην εφημερίδα του (REAL NEWS) πέρυσι, την ίδια ακριβώς εποχή, κατά την κρίσιμη περίοδο των εγγραφών, και συγκεκριμένα στις 11/09/2011 και 18/09/2011, δημοσίευσε το ίδιο δυσφημιστικό ρεπορτάζ κατά των ΙΕΚ ΞΥΝΗ;

Τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στο χώρο της δημοσιογραφίας επιβάλλεται ο σεβασμός στις αρχές της ηθικής και της δεοντολογίας. Η μη τήρηση των αρχών αυτών στην ουσία εκθέτει ανεπανόρθωτα αυτούς που τις παραβιάζουν, όπως εν προκειμένω και, μάλιστα, σε έναν χώρο, στον οποίο περισσότερο από οπουδήποτε θα έπρεπε να κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα και ο υγιής ανταγωνισμός.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι αυστηρά προσηλωμένα στις αρχές αυτές, τις οποίες σέβονται και τηρούν απαρέγκλιτα και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο απαντώντας κατάλληλα στους συκοφάντες και σε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους, προστατεύοντας όχι μόνο το κύρος και την αξιοπιστία τους, αλλά κυρίως προστατεύοντας την ηθική υπόσταση των χιλιάδων αποφοίτων που επί σειρά ετών αποφοίτησαν από αυτά και που επίσης έμαθαν να σέβονται και να τηρούν τις ίδιες αρχές και αξίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου