Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το κράτος «θωρακίζεται» απέναντι στην Χρυσή Αυγή


Ειδική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η ρύθμιση ήταν έτοιμη αλλά «ολοκληρώθηκε η οριοθέτησή της, με τις τελευταίες -έκνομες και κόντρα στις συνταγματικές παραδοχές- συμπεριφορές στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. 


«Όμως, οφείλω να πω ότι διαπράττουμε λάθος αν νομίζουμε ότι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπιστεί με νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρόκειται για τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό λάθος. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε καθημερινά και τα κοινωνικά και τα πολιτικά στοιχεία της. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτών των ναζιστικών, φασίζουσων και απάνθρωπων συμπεριφορών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο θα μπορεί να οδηγεί στη φυλακή εκείνους οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι τέτοιων συμπεριφορών, οι οποίες προέρχονται από φυλετικό, ιδεολογικό μίσος». 

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των δικαστικών, ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι έχει χρέος να συζητήσει μαζί τους, από τη στιγμή που έλαβαν την απόφασή τους. Υπογράμμισε επίσης ότι «το ένα ζήτημα αφορά στην αντιμετώπιση του αιτήματος των δικαστών για τη μεγάλη περικοπή των αποδοχών τους. Ήδη, τους είχαν αφαιρέσει το 38% και προβλέπεται άλλη μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 30%. Το δεύτερο είναι πως και οι ίδιοι θα πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία, η οποία με δεδομένη την υφιστάμενη μακρά καθυστέρηση των δικών, θα επιβραδυνθεί περαιτέρω με τις επιλογές τους. Εδώ, δοκιμαζόμαστε όλοι. Και η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και οι ίδιοι οι δικαστικοί με τις επιλογές τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου