Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης και το… Μνημόνιο


Η εθνική διαδρομή του τόπου από το 1981 μέχρι και σήμερα, είναι μπολιασμένη με το «πειραγμένο» dna του ΠΑΣΟΚ. Του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, και μετά από 7 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, στα γενέθλια του… Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήρθε με θυελλώδη τρόπο στην εξουσία. Αυτήν που, υποτίθεται ότι θα μοιραζόταν με τους μη προνομιούχους Έλληνες, όσους κινούνταν στο κεντροαριστερό τμήμα του άξονα πολιτικής-ιδεολογίας-κοινωνίας.

Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, μόνο αυτό δεν έκανε. Η «Αλλαγή» ήταν προς το χειρότερο. Και η Ελλάδα, ζώντας μια πλασματική και δανεική ευημερία, κατέληξε στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου, και του Ευάγγελου Βενιζέλου που τον διαδέχτηκε, να δοκιμάζεται κάτω από ένα Μνημόνιο κοινωνικής απορρύθμισης.
Μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, η Ελλάδα ανέκτησε τον διεθνή βηματισμό της. Βγήκε από την απομόνωση. Και παρά την υστερική ρητορική του ελληνικού Tea Party, του ΣΥΡΙΖΑ, η Αθήνα μοιάζει σήμερα «καταδικασμένη» να αποφύγει τη χρεοκοπία. Να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και την κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας, στα χρόνια που έρχονται. Στα χρόνια μετά την κρίση.
Η δε Ιστορία μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο προχωρημένο και βαθύ χιούμορ διαθέτει. Η λύση για την Ελλάδα, θα ανακοινωθεί πιθανότατα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 18 Οκτωβρίου. Δηλαδή, στην επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, και στα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου