Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αθήνα: Από τους 350 οίκους ανοχής μόνο 4 έχουν άδεια

Υγειονομική «βόμβα» αποτελούν οι οίκοι ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, καθώς όπως έγινε γνωστό από τους 350 οίκους ανοχής, μόνο οι τέσσερις έχουν άδεια λειτουργίας! Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, που διαβιβάστηκε στη...

Βουλή «ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Όπως επισημαίνει ο υπουργός γίνονται καθημερινά αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής. 

Μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως 27.8.2012 βεβαιώθηκαν 143 παραβάσεις του νόμου περί των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, 7 παραβάσεις του νόμου περί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 45 παραβάσεις περί αλλοδαπών ενώ συνελήφθησαν συνολικά 229 άτομα.

Στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν αλλοδαπές εκδιδόμενες δρομολογείται κατά προτεραιότητα η απέλασή τους ενώ υπάρχει και συνεργασία της αστυνομίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου