Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βαρβιτσιώτης: ρώτηση στη Βουλή για την αδικαιολόγητη σπατάλη στο Ι.Κ.Α Γλυφάδας


Την αδικαιολόγητη σπατάλη στο ΙΚΑ Γλυφάδας ανέδειξε με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτηση του τονίζει ότι τη στιγμή που οι συντάξεις των πολιτών συνεχώς μειώνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία αναζητούν οικονομικούς πόρους οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α Γλυφάδας προβαίνουν σε αδικαιολόγητη σπατάλη. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ι.Κ.Α Γλυφάδας το οποίο, ενώ θα μπορούσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο από τον Απρίλιο του 2012 με ενοίκιο 13.810 ευρώ το μήνα, εξακολουθεί να στεγάζεται στο υπάρχον κτίριο, καταβάλλοντας κάθε μήνα 46.150 ευρώ, για ένα συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου του 2012. Η διαφορά αυτή των 33.000 ευρώ το μήνα συνεχίζει να υφίσταται και, μέχρι να μετακομίσουν οι υπηρεσίες, υπολογίζεται να ανέλθει συνολικά στις 300.000 ευρώ!» αναφερόμενος ουσιαστικά στο Ι.Κ.Α Γλυφάδας το οποίο εξακολουθεί να καταβάλει σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς υψηλό αντίτιμο ενοικίασης ενώ θα μπορούσε να μεταστεγαστεί σε ένα άλλο κτίριο, από τον Απρίλιο του 2012 ,με ενοίκιο σαφώς μικρότερο.

Στη συνέχεια της ερώτησης του ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης του Ι.Κ.Α Γλυφάδας καθώς και της υλοποίησης μειοδοτικών διαγωνισμών για ανάλογες περιπτώσεις  που  υποκαταστήματα του  Ι.Κ.Α καταβάλουν υψηλά μισθώματα. «Υπάρχει πρόβλεψη για την επίσπευση της διαδικασίας μετεγκατάστασης του Ι.Κ.Α Γλυφάδας στο  νέο κτίριο; Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει  σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, με σκοπό την εξασφάλιση χαμηλότερου ενοικίου, για κάθε αντίστοιχη περίπτωση που  υποκατάστημα Ι.Κ.Α καταβάλλει υψηλό μίσθωμα ρωτά χαρακτηριστικά τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου