Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Ιδιώνυμο» για τα αδικήματα παρανόμων μεταναστών


Ιδιώνυμο θα είναι το αδίκημα, σε όσες περιπτώσεις θα διαπράττονται παράνομες πράξεις από παράνομους μετανάστες, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Το σχετικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους παράνομους μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



«Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης νομοθετική ρύθμιση τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν το οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

Η αιτία της ρύθμισης έγκειται στο ότι άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει εισερχόμενα λαθραία στη χώρα δεν είναι νοητό, όταν αποτολμούν να παρανομήσουν εκ νέου, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες.

Σκοπός της ρύθμισης είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών και η αποτροπή της εισόδου νέων».

Σημειώνεται ότι υπάρχει «πυρετός» στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι εξελίξεις στη Συρία θα φέρουν «τσουνάμι» μεταναστών προς την Ελλάδα.

http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου