Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στη δημιουργία Κοινωνικού Βιβλιοπωλείου προχωράει η ΟΝΝΕΔ

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε η ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα προχωράει στη συγκέντρωση βιβλίων για τις γυναικείες φυλακές Θήβας και εν συνεχεία στη δημιουργία κοινωνικών βιβλιοπωλείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας αναφέρει:

"Στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας μας για δράσεις αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο, ξεκινάμε τη δημιουργία Κοινωνικών Βιβλιοπωλείων σε πόλεις της χώρας με στόχο την ενίσχυση βιβλιοθηκών που καλύπτουν τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Σήμερα, που η κοινωνική κρίση επηρεάζει σημαντικά και την Παιδεία στη χώρα, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίσει το βιβλίο στην οποιαδήποτε μορφή του, να αποτελεί πηγή γνώσης, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με την Έκθεσης Προόδου της Ε.Ε. για τον Αλφαβητισμό

ένας στους πέντε 15χρονους και 75 εκατ. ενήλικες στερούνται για οποιοδήποτε λόγο τις βασικές δεξιότητες ανάγνωσης.

Για το λόγο αυτό και με βασικό αρωγό της πρώτης μας προσπάθειας, το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, συγκεντρώνουμε βιβλία από τις 19 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου που βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα γίνουν δωρεά στη Δανειστική Βιβλιοθήκη των Φυλακών Γυναικών Θήβας, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών των 390 ενηλίκων αλλά και ανηλίκων κρατουμένων.

Καλούμε λοιπόν, όσους έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν, να επισκεφθούν το σταντ που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο χώρο του Ζαππείου και να χαρίσουν κάποιο καινούργιο ή μεταχειρισμένο βιβλίο. "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου