Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αποσμητικά από τη φύση

Ευεργετική λύση για την υγεία μας, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας αποτελεί η παρασκευή «πράσινων» αποσμητικών στο σπίτι μας με φυσικά υλικά. Τα συνηθισμένα συστατικά των αποσμητικών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, περιέχουν ακόμη και επικίνδυνες χημικές ενώσεις που σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την υγεία μας.

Παρασκευάστε εύκολα, απλά και οικονομικά σκευάσματα όπως τα ακόλουθα, και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

Για την ντουλάπα

Ένα απλό λεμόνι μπορεί να μετατραπεί σε φυσικό αποσμητικό σε κλειστά ντουλάπια που έχουν καιρό να αεριστούν. Το λεμόνι, σε συνδυασμό με τα μοσχοκάρφια, θα γεμίσουν το ντουλάπι με ευχάριστες μυρωδιές.
Πάρτε 1-2 ή περισσότερα λεμόνια και καρφώστε 10 μοσχοκάρφια πάνω στο καθένα. Ακολούθως τοποθετείστε τα στις γωνιές της ντουλάπας σας.

Για το σπίτι

Η μαγειρική σόδα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αποσμητικό χώρου αν την ανακατέψουμε με σταγόνες αιθέριων ελαίων. Έτσι μπορούμε εύκολα και οικονομικά να απαλλαγούμε από τα βλαβερά για την υγεία μας αποσμητικά.
Σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι με ψεκαστήρα, τοποθετήστε μια κουταλιά μαγειρική σόδα και γεμίστε το με νερό. Ρίξτε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο και βάλτε το για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε.

Για το τσιγάρο

Η συνήθεια να καπνίζουμε μέσα στο σπίτι έχει ως αποτέλεσμα όλος ο χώρος να μυρίζει άσχημα. Για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του τσιγάρου πάρτε μικρές ποσότητες καφέ και ρίξτε τις επάνω σε επιφάνειες που μυρίζουν τσιγάρο. Ακολούθως αφήστε τις για περίπου μισή ώρα και σκουπίστε προσεκτικά με μια ηλεκτρική σκούπα.

Για το σώμα


Με πολύ οικονομικό τρόπο μπορούμε να παρασκευάσουμε αποσμητικό σώματος με το άρωμα της επιλογής μας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο βαμβάκι, οινόπνευμα και αιθέριο έλαιο με το άρωμα της προτίμησής σας. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο στο οινόπνευμα, αντικαταστήστε το προϊόν με μεγαλύτερη ποσότητα από αιθέρια έλαια.
Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε το στο οινόπνευμα. Ραντίστε το βαμβάκι με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού. Έπειτα τοποθετείστε το βαμβάκι για μερικά λεπτά σε σημεία του σώματος που θέλετε.

Για τα σκουπίδια


Αν θέλετε να εξαφανίσετε τις μυρωδιές που αναδύονται από τον σκουπιδοτενεκέ του σπιτιού μας, η λύση είναι λίγες σταγόνες ξύδι και ένα φύλλο εφημερίδας που έχει τη δυνατότητα να απορροφά τις οσμές.
Πάρτε το φύλλο από την εφημερίδα και διπλώστε το στα τέσσερα. Τοποθετείστε το στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ σας και έπειτα βάλτε την σακούλα πάνω στην εφημερίδα. Τέλος ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι στα σκουπίδια σας.

Πηγή: Real Planet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου