Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Άνθρωποι στους -130 βαθμούς CΚαι όμως είναι αλήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν για καλό σε θερμοκρασία -130 βαθμών Κελσίου!  
Ο λόγος για όλους εκείνους που επιλέγουν να κάνουν τη λεγόμενη "κρυοθεραπεία" (kriotherapy).
Στο Hertfordshire υπάρχουν κάποιες ειδικές εγκαταστάσεις, στις οποίες η θερμοκρασία πέφτει στους -130 βαθμούς Κελσίου. Σκεφτείτε πως η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη Γη ήταν -89 βαθμοί Κελσίου το 1983 στην Ανταρκτικη.

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά κρυοθεραπεία κάνουν επίσης ο Tony Blair, αλλά και οAlice Cooper.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρυοθεραπεία είναι το αντίθετο σης σάουνας. Επίσης, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, στην ψωρίαση, την κατάθλιψη και το άγχος, όπως και στην κούραση.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι ότι μόλις μπεις στο δωμάτιο αυτό, και το νιώσεις την παγωνιά, ο εγκέφαλός σου δίνει ακριβώς αυτή την εντολή: "Εδώ υπάρχει κίνδυνος". Συνεπώς το σώμα προσπαθεί να προστατευτεί. Το αίμα αρχίζει να κινείται διαφορετικά και με διαφορετικές ταχύτητες. Έτσι, όταν φεύγεις από το δωμάτιο η διαδικασία αντιστρέφεται. Το αίμα προσπαθεί να κινηθεί πάλι κανονικά, αυξάνοντας τους ρυθμούς όμως κατά 4 φορές. Ωστόσο, ο εγκέφαλος παράγει σερατονίνη, που είναι η ορμόνη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, χαρίζοντας ευεξία και ενέργεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου