Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δε θα αλλάζει η ώρα στη Ρωσία


Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να ισχύουν στη Ρωσία οι αλλαγές της ώρας. Έτσι το φθινόπωρο θα παραμείνει στη θερινή ώρα. 

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Αποφάσισα να ακυρώσω το πέρασμα στη χειμερινή ώρα από αυτό το φθινόπωρο. Έδωσα σχετική εντολή στην κυβέρνηση».
Η αλλαγή της ώρας υιοθετήθηκε από πολλές χώρες του κόσμου το 1973, κατά τη διάρκεια του πρώτου πετρελαϊκού σοκ, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια, ωστόσο αυξάνονται συνεχώς όσοι υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθεί.
Το να γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω στις αρχές του χειμώνα όχι μόνο δεν μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αντίθετα σπαταλά ηλεκτρικό ρεύμα και επιπλέον επιβαρύνει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία, εκτιμούν Βρετανοί ερευνητές.
Η μετάβαση σημαίνει ότι την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι άνθρωποι έχει ήδη ξημερώσει, και επομένως δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς τα φώτα.
Ωστόσο η επιστροφή στην κανονική ώρα σημαίνει επίσης ότι τα απογεύματα βραδιάζουν μια ώρα νωρίτερα, επισημαίνει η μελέτη στο British Medical Journal.
Αν όμως η θερινή ώρα διατηρούνταν και τη χειμερινή περίοδο, οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερο χρόνο να λιάζονται και να παράγουν έτσι τη βιταμίνη D που χρειάζονται.
Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη πάσχει σήμερα από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται στο δέρμα έπειτα από έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου