Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

“Πάγωσε” η κυβέρνηση απο τις απαιτήσεις της Τρόικας




H Τρόικα “πάγωσε” χθες την κυβέρνηση με τις απαιτήσεις της. Δεν μας έφτανε η σκληρή λιτότητα για τη διετία 2012 – 2014, τώρα μάθαμε ότι και το 2015 θα πρέπει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι προκειμένου να δημιουργήσουμε… πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι το 2015 όπως λέγεται κομψά ή σκληρά μέτρα άνω των 12,5 δισ. ευρώ.  

Οι “παπαγάλοι” της ενημέρωσης μας… ενημέρωσαν ότι μόνο θετικά σχόλια ακούμε από τους τροικάνους και τον πρόεδρο του Eurogroup, τον Γιούνγκερ που βρέθηκε κι αυτός στην Αθήνα. Θετικά σχόλια, όμως γιατί; Για να καταλάβετε διαβάστε τι συζητήθηκε με Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και δείτε τι μας περιμένει:
  • Με τον υπουργό Οικονομικών, ζήτησαν επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή “επιταχύνετε τις περικοπές και τις αλλαγές που σας ζητά το Μνημόνιο». Αυτό σημαίνει νέες περικοπές μισθών, περισσότερους φόρους κι ότι άλλο φαντάζεται ο νους του κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εξοικονομηθούν 12,7 δισ. ευρώ. Το ποσό είναι τεράστιο αν δεν έχετε καταλάβει, φτάνει στο 5,2% του ΑΕΠ.
  • Ζήτησαν σε 4 χρόνια η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, όταν φέτος η ύφεση είναι 3,5%.
  • Διαβεβαίωναν από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τους πιστεύει κανείς; Αλλά κι έτσι να είναι, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις που γίνονται έχουν γίνει τόσες περικοπές που πάνε και οι δύο μισθοί.
  • Στη συνάντηση Γιουνκέρ με Παπακωνσταντίνου ο πρώτος αφού τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ζήτησε ουσιαστικά θυσίες. Και οι θυσίες πρέπει να γίνουν στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά με αυξήσεις στα όρια ηλικίας.
  • Πήγαν μια βόλτα και από τον Γ. Ραγκούση οι τροικάνοι και προέκυψε ενιαίο μισθολόγιο και άμεσα. Ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι μόλις ψηφιστεί τον Ιούνιο θα ισχύσει άμεσα, οπότε μέσα στο 2011 κλάψτε τους μισθούς και τα επιδόματά σας στον δημόσιο τομέα.
Δεν ορρωδούν προς ουδενός οι τροικάνοι βάζοντας το εκβιαστικό δίλημμα “ή κάνετε ότι σας λέμε ή ξεχάστε την τέταρτη δόση των 15 δισ.” Κι αυτός ο εκβιασμός είναι αποτέλεσμα της υποτελικής διαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Σήμερα πληρώνουμε ακριβώς ότι κάποιοι “ξέχασαν” να διαπραγματευτούν όταν μας έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό.

www.antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου