Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν παραπομπή του Μπερλουσκόνι



Η εισαγγελία του Μιλάνου προτίθεται να ζητήσει αύριοΤετάρτη την άμεση παραπομπή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και για τα δυο αδικήματα της έρευνας για την υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ»...
Ο εισαγγελέας Μπρούτι Λιμπεράτι, αποφάσισε να απομονώσει την δικαστική υπόθεση του «Καβαλιέρε», από εκείνες του δημοσιογράφου Εμίλιο Φέντε, του ατζέντη ηθοποιών Λέλε Μόρα και της περιφερειακής συμβούλου, Νικόλ Μινέττι.
Και οι τέσσερις ενέχονται στην υπόθεση των πάρτι στην βίλα του Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε, με συμμετοχή σειράς καλλονών και αναφορά σε παρουσία ανήλικων γυναικών.
Για τον Μπερλουσκόνι, αναφέρει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, πρόκειται να ζητηθεί η παραπομπή σε δίκη με κατεπείγουσα διαδικασία, τόσο για το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας, όσο και για εκείνο υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων.
Ο αρμόδιος δικαστής για τις προκαταρκτικές έρευνες, θα πρέπει να αποφανθεί αν η δίκη θα μπορεί να γίνει, όντως, άμεσα, ή αν πρέπει να ακολουθηθεί η συνηθισμένη, πολύ πιο χρονοβόρα διαδικασία.
Ο δικηγόρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Νικολό Γκεντίνι, άφησε να διαρρεύσει, ότι κατά την άποψή του το αδίκημα υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων δεν μπορεί να δικαιολογήσει, βάσει του ισχύοντος νόμου, την παραπομπή σε δίκη με κατεπείγουσα διαδικασία.
Σύμφωνα με αναλυτές, οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμοι να προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο για να ζητήσουν να κριθεί ο Καβαλιέρε από ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου