Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δ. Σακαρετσάνος: "Η φωνή μας προ-καλεί, αμφισβητεί και προτείνει"



Το Τμήμα Οργανώσεων Αττικής αποτελούσε απο την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ το συνδετικό κρίκο μεταξύ των γειτονιών του Λεκανοπεδίου, των περιοχών της Αττικής και της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ. 

Τα τελευταία χρόνια όμως, η απουσία της ΟΝΝΕΔ απο τις τοπικές κοινωνίες της Αττικής γιγαντώθηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με τα πραγματικά προβλήματα των νέων. 


Αποτέλεσμα ήταν η απομόνωση της ΟΝΝΕΔ, γι΄αυτό και προχωρήσαμε σε σημαντικές οργανωτικές αλλαγές. Βάλαμε το πήχη ψηλά καθώς στη νέα μας πορεία καθώς οι καιροί έχουν αλλάξει και η αποστροφή των νέων προς τη πολιτική απαιτούν πιό ελκυστικούς τρόπους προσέγγισης και δράσης. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πραγματοποίηση ανοιχτών διαδικασιών, που ακολουθήθηκαν για πρώτη φορά, όπως και σε όλα τα όργανα της ΟΝΝΕΔ. 

Η νέα εποχή της ΟΝΝΕΔ Αττικής απαιτεί διαφάνεια για να φέρουμε ξανά την ΟΝΝΕΔ στην θέση που της αξιζεί στην Αττική. 

Στη πράξη, η ανταπόκριση των ΟΝΝΕΔιτών στη πρώτη σημαντική δράση, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν συγκλονιστική. Αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να είναι υποψηφίοι σε Δημούς αλλά και στη Περιφέρεια Αττικής. Επίσης πρωτοφανής ήταν και η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στο πλευρο του Βασίλη Κικίλια, αλλά και των Υποψηφίων Δημάρχων στην Αττική. 

Σε αυτό το σημείο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν, αλλά κυρίως σε όλα αυτά τα παιδία, τους ανώνυμους ΟΝΝΕΔίτες που έδωσαν τη μάχη τους σε αυτές τις εκλογές. 

Μια μάχη που μόλις τώρα άρχισε, μια μάχη για όλους τους νέους της Αττικής. 

Για αυτό το λόγο έχουμε προγραμματίσει για τις 20 Φεβρουαρίου την 1η Παναττική Συνδιασκεψη της ΟΝΝΕΔ Αττικής με συνθημα “Η φωνή σου προΚΑΛΕΙ”. 

Σκοπός μας είναι να ακουστούν όλες οι φωνές των ΟΝΝΕΔιτών της Αττικής και να καταλήξουμε σε προτασείς για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους νέους της Περιφέρειας μας.

Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να αποτελέσει και πάλι την φωνή των νέων της Αττικής, να αμφισβητήσουμε, να προτείνουμε, να εκφραστούμε ελεύθερα.

(Άρθρο στη καθημερινή εφημερίδα "Δημοκρατία" 9 Φεβρουαρίου 2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου