Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Μάχη» της πολεοδομίας στον Πειραιά

Αντιμετωπίζουμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή στελέχωση της πολεοδομίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και προσθέτει ότι από τα 64 άτομα που στελέχωναν την Πολεοδομία όταν την ευθύνη είχε η Νομαρχία Πειραιά, μόνο 32 μεταφέρθηκαν στο Δήμο.
Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης κατέθεσε ερώτηση στις 7 Φεβρουαρίου 2011 προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη λειτουργία της Πολεοδομίας του Πειραιά η οποία πρέπει να εξυπηρετεί, με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Τροιζηνία-Μέθανα.

«Ο Δήμος Πειραιά, ως όφειλε, θα έπρεπε με τους ήδη μεταταχθέντες υπαλλήλους να έχει αρχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες των μικρών νησιωτικών δήμων τουλάχιστον στις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας, όπως το πρωτόκολλο, η χορήγηση αντιγράφων σχεδίων οικοδομικών αδειών, παραλαβή φακέλων, παραλαβή δηλώσεων Ν. 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους, κλπ», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Στο Δήμο Κυθήρων οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι που διαμαρτύρονται και πρόσφατα είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφείου του δήμου έχουν δηλώσει ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου