Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εσύ δηλαδή θα "έδινες" τον Παλαιοκώστα;


Πριν λίγες μέρες, για άλλη μια φορά, η αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Κατηγορείται πλέον και για τρομοκρατία, μετά από την απόφαση του 13ου ανακριτή Αθηνών, που τον συνδέει με τον θάνατο του άτυχου Βασιλάκη, υπασπιστή του Χρυσοχοϊδη. 

Αν και ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για δολοφονία, ούτε και έχει διαπράξει σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ωστόσο η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε το υπουργείο προστασίας του πολίτη και το υπουργείο οικονομικών να τον επικυρήξουν  με το αστρονομικό ποσό του "ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου.............Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966."


Αν το κράτος, έχει ένα εκατομμύριο ευρώ να δώσει ντούκου για αμοιβή, τότε τι μας πρήζουν με την περαίωση και τις περικοπές και δεν τα ρίχνουν στην οικονομία να βοηθήσουν την κατάσταση; Ρε παιδιά εγώ νομίζω πως δεν υπάρχει αμοιβή, μας δουλεύουνε, γιατί ξέρουνε κατά βαθος πως κανένας δεν θα κάρφωνε τον Παλιοκώστα κυρίως για τρεις λόγους:

 πρώτον για κάποιους είναι ο εθνικός μας "πεταλούδας", ο μετρ της απόδρασης. Αν τον καταδώσω, πάλι θα την κάνει και τότε θα πρέπει να αλλάξω ...πλανήτη!

Δεύτερον, ο Παλιοκώστας για τους περισσότερους είναι λαϊκός ήρωας, τον γουστάρουνε και τον θαυμάζουνε γιατί κοροϊδεύει τους μπάτσους, βοηθάει τους φτωχούς και είναι ο εθνικός μας Ρομπέν των Δασών. Ειδικά στην περιοχή της Στερεάς, είναι τόσο αγαπητός, που όχι μόνο δεν θα τον "έδινε" κανένας, αλλλά θα έκαναν τα πάντα να τον φυγαδεύσουν.

Και τρίτον και σπουδαιότερο, ο Παλιοκώστας, είναι ο αρχετυπικός κακοποιός, στη συνείδησή μας, είναι ακέραιος, παρόλο που κλέβει, δεν μας πολυπειράζει, καταβάθος το γουστάρουμε για κάποιο λόγο αναγνωρίζουμε μια εντιμότητα στο πρόσωπό του. Αυτό οφείλεται στην αγανάκτηση και την έμφυτη αποστροφή μας στην εξουσία; Στην παραπληροφόρηση για τη δράση του; Δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί, αλλά θέλουμε κάποιον να ξεφτυλίζει το κράτος και να ανδεικνύει την ανικανότητά του. Να το σκάει από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο. Γιαυτό νομίζω δεν θα δεχθούμε εύκολα πως ο Παλιοκώστας είναι μπλεγμένος σε τρομοκρατικές ενέργειες. Δεν είναι τρομοκράτης, δεν είναι αναρχικός, φασίστας, δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Γιαυτό έχει τόσο λαό με το μέρος του.

Δεν ξέρω αν είναι όντως ο Παλιοκώστας όλα όσα είπα. Δεν πιστεύω εύκολα αστικούς μύθους. Αλλά ακόμα και αν ήξερα που είναι, τι κάνει και πώς ζει, δεν θα τον "έδινα". No way...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου