Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νέα πρόσκληση σε διάλογο για την υγεία...αλλά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!!!

Πρόσκληση στους επιστημονικούς φορείς, στους εκπροσώπους των γιατρών και των φαρμακοποιών, σε διάλογο την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου επί συγκεκριμένων ζητημάτων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Κατά την σύντομη παρέμβασή του στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι η συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει γίνει πολλές φορές έως σήμερα, χωρίς, όμως, όπως είπε, να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, που δεν είναι μόνο η σπατάλη, αλλά κι η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται ο πολίτης.

«Τώρα δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε πίσω», σημείωσε και κάλεσε τους επιστημονικούς φορείς, τους εκπροσώπους των γιατρών και των φαρμακοποιών «να καθίσουμε από την Πέμπτη, την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου, για να δούμε τα θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν: την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τις συμβάσεις με τους γιατρούς και το θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης».

«Τους καλούμε από αυτό εδώ το βήμα, αυτό που δεν έγινε μέχρι σήμερα, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά με ευθύνη δική τους, να γίνει τώρα, με συγκεκριμένες προτάσεις», κατέληξε ο κ. Κουτρουμάνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου