Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το ΔΝΤ στην Κύπρο

Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρεθεί από την Τετάρτη η κυπριακή οικονομία και το δημοσιονομικό ισοζύγιο, υπό το βάρος των προειδοποιήσεων των ξένων οίκων για υποβαθμίσεις και για την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών.

Οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού θα βρίσκονται στην Κύπρο από τις 9 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και η προσοχή στρέφεται στο βαθμό υιοθέτησης των δημοσιονομικών προβλέψεων του υπουργείου, τόσο για το έλλειμμα όσο και για το χρέος.

Στο επίκεντρο των επαφών των εκπροσώπων του ΔΝΤ, θα είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Κύπρο, αλλά και η πορεία του τραπεζικού συστήματος, που άρχισε πλέον να συνδέεται με το δημοσιονομικό ισοζύγιο.

Το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται αυτές τις ημέρες επί ποδός, ενόψει των διαδοχικών συναντήσεων με το ΔΝΤ, με την προσδοκία ότι θα πείσει το διεθνή οργανισμό ότι η προβλεπόμενη πορεία του χρέους και του ελλείμματος είναι ρεαλιστική.

Το ΔΝΤ προτείνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια τη μεταρρύθμιση του κρατικού συνταξιοδοτικού συστήματος και της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου