Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ένας στους τρεις Ρώσους «πιστεύει ότι ο Ήλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη»!

Το 32% των Ρώσων έχει την εντύπωση ότι η Γη είναι το κέντρο του Ηλιακού Συστήματος, προκύπτει από δημοσκόπηση κρατικής εταιρείας ερευνών. «Είναι απίστευτο» σχολίασε η Όλγκα Καμέντσουκ της εταιρείας VsTIOM, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα τον Ιανουάριο σε δείγμα 1.600 ατόμων σε όλη τη ρωσική επικράτεια. 
Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 55% των Ρώσων πιστεύει ότι η ραδιενέργεια είναι ανθρώπινο δημιούργημα, ενώ το 29% νομίζει ότι οι δεινόσαυροι συνυπήρχαν με τους ανθρώπους.

Ακόμα κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι 3,4%, τα ποσοστά φαίνονται όντως απίστευτα.


«Τα δεδομένα είναι αντιπροσωπευτικά του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου στη χώρα» δήλωσε η Καμέντσουκ σύμφωνα με το Reuters.


Η ασχετοσύνη όμως δεν είναι αποκλειστικό ρωσικό προνόμιο: Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Gallup το 1999, ο Ήλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη για το 21% των Αμερικανών.


Και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται: Το ποσοστό που κατέγραψε η Gallup το 1999 είναι ίδιο με αυτό που καταγράφηκε σε αντίστοιχη έρευνα που διενήργησε το 1988 το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ίλινοϊ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου